Загрузка...
Загрузка...

POST!!!ЗАХОПЛЕННЯ ДЕПУТАТІВ, ПОГРОМИ І МАСОВІ БІЙКИ: ЯК "НАЦДРУЖИНИ" ЧИНЯТЬ БЕЗЗАКОННЯ В УКРАЇНІ

Отримання Україною Томосу про автокефалію православної церкви матиме дуже сильний удар по позиціях Московського патріархату в Україні і РПЦ, адже Москві доведеться переписувати свою історію.
Передает:obozrevatel.com

Про це заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет, передає "Релігійно-інформаційна служба України".

"Удар буде сильний, дуже сильний. Історія російської церкви починатиметься не з хрещення Русі, а буде починатися з 1448 року. Тоді, коли вона відокремилася від Київської митрополії. І сама Москва визнала це в 1948 році, коли святкувала 500-річчя автокефалії російської церкви. Отже історія російської церкви починатиметься з ХV століття", - заявив патріарх.

Автокефалія для України: названа головна причина невдоволення Росії
При цьому Філарет пояснив, чому Україна ніколи не була частиною Росії, як часто стверджують російські політики.


"Тому що Русь існувала, а Росії не було як держави. А потім, коли виникла держава, але називалася вона Московією, а не Руссю. А Русь - це Україна. Навіть Крим, якщо взяти, то Крим належав Русі. Бо князь Володимир переміг візантійське військо у Криму. А раз він переміг - отже Крим став належати Русі. Те, що російській церкві доведеться переписувати свою історію, і не тільки церкві, а й Росії доведеться переписувати свою історію, - це очевидно. І тому триває така шалена боротьба", - зазначив Філарет.

Коли Україна отримає автокефалію: священик прояснив ситуацію
Нагадаємо, раніше священик УПЦ КП Андрій Гуль зробив прогноз щодо термінів отримання Україною автокефалії.