Загрузка...
Загрузка...

Шабунін розповів, чому в США зацікавились Міграційною службою України


Юрій Луценко просто не розуміє, як працює глобальний правоохоронний світ. Адже Генпрокурора і СБУ, засвітивши агентів, свідомо знищили величезний шмат роботи НАБУ та ФБР.

Передает:tochkazoru
Про це зауважив Голова правління Центу протидії корупції Віталій Шабунін в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00–15:00 та 17:00–19:00 на телеканалі ZIK).

Віталій Щабунін зауважив, що Генеральний прокурор України знову дешево маніпулює, коли коментує ситуацію щодо контроперації СБУ і Генпрокуратури в Міграційній службі.

«Суть розробки НАБУ полягала в тому, щоб зупинити корупційну схему отримання громадянства України за хабарі, розміром у 30 тисяч доларів. У процедурі ухвалення такого незаконного рішення була залучена не тільки Міграційна служба, а й СБУ та Адміністрація Президента», – зазначив Шабунін.

Відтак, ціль розробки була в тому, щоб побачити весь ланцюжок, а не зупинитися тільки на одному заступнику голови міграційної служби. Натомість СБУ з Генпрокуратурою зламали всю операцію

«А тепер чому весь правоохоронний світ про це знає? А тому, що це була спільна операція НАБУ і ФБР. Чому ж якась Міграційна служба України цікавить американських правоохоронців? А тому що там мав іранець отримати паспорт для того, щоб його компанії могли обійти світові санкції», – пояснює Голова правління Центу протидії корупції.

Натомість працівники СБУ та Генпрокуратури виклали в інтернеті документи з фотографіями, які вони знайшли в конспіративній квартирі. Можна також припустити, що іранець – це також легендований агент, натомість його взяли і показали на весь світ.

«Ви уявляєте, що в цей час відбулося в США, коли розкрили їхнього агента. Тому відсутність юридичної освіти – це, звісно, проблема для генпрокурора Юрія Луценка, але ще й нерозуміння елементарних норм такої роботи ставить під загрозу всю державу», – наголосив Віталій Шабунін.

Він підсумовує, що Юрій Луценко просто не розуміє, як працює глобальний правоохоронний світ. Адже Генпрокурора і СБУ, засвітивши агентів, свідомо знищили величезний шмат роботи НАБУ та ФБР.