Загрузка...
Загрузка...

У Львові суд виніс рішення п’яному депутату, який на швидкості врізався в рейсовий автобус та збив на смерть пенсіонерку

Підозрюваний визнав свою провину і погодився виплатити грошову компенсацію родині загиблої пенсіонерки.
Передает:korupciya.com

Два місяці арешту без права внесення застави – такий запобіжний захід обрав Галицький райсуд Львова для депутата Сокальської міськради, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП у нетверезому стані.


Підозрюваний – Василь Петрушка – визнав свою провину і погодився виплатити грошову компенсацію родині загиблої пенсіонерки. А потому просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Його адвокати навіть надали лист від родини загиблої, де начебто вони не заперечують проти такого покарання. Утім суд до уваги це не взяв. Врешті, Феміда підтримала сторону обвинувачення – Петрушку заґратували на час слідства.

"Справді, заява написана власноруч чоловіком загиблої та сином, які не заперечували проти обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту", – заявив адвокат підозрюваного Роман Покотило.

"До органу досудового розслідування така (заява) не надходила. По-перше, він сам подав її до суду і вона не пройшла через канцелярію суду. Чи є вона написана, чи немає, її сьогодні в судовому засіданні не було, в них свої сімейні обставини після ДТП", – прокоментував прокурор Дмитро Костишин.

Про аварію за участю депутата Сокальської міської ради стало відомо напередодні. Василь Петрушка п'яним сів за кермо і збив 72-річну велосипедистку. Жінка від отриманих травм загинула на місці. Правоохоронці зафіксували у крові водія 1,6 проміле алкоголю. Сам обвинувачений запевняє, що алкоголь вживав напередодні ввечері, а на момент скоєння аварії був тверезим.