Загрузка...
Загрузка...

Заява Путіна про референдум на Донбасі зроблена невипадково – Кіхтенко


Росія використовує незаконний інструмент для просування мінських домовленостей
Передает:ukr.segodnya.ua
Заява про необхідність проведення референдуму на Донбасі Росія використовує, щоб показати, що вона нібито рухається до виконання мінських домовленостей. Таку думку висловив екс-голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Росія послідовно веде свою лінію. І Мінськ-2, тому підтвердження виникає – виконуйте мінські домовленості. Ви підписали, ви виконуйте. На сьогоднішній день заява зроблена для просування мінських домовленостей. Це як інструмент. Але цей інструмент незаконний, це по-перше. По-друге, а що питати? Приєднувати територію України? ", – заявив Кіхтенко.

Він зазначив, що проведення референдуму неможливе, а заява "зроблено для того, щоб показати, що Росія виступає ініціатором".

Саміт Трамп і президента Росії Путіна відбувся в понеділок у Гельсінкі. Зустріч між Трампом і Путіним була індивідуальною і не включала інших співробітників, крім перекладачів.

Напередодні однопартійці Дональда Трампа розкритикували його виступ на прес-конференції разом з Володимиром Путіним в Гельсінкі.