Загрузка...
Загрузка...

Полторак позбавив полковника з Одеси усіх звань і заявив про зраду


Міністр оборони Степан Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення Збройних сил в Одесі Євгена Короля через виявлені зловживання.
Передает:pravda.com.ua
Про це він заявив на брифінгу у вівторок в Києві".

"Я розцінюю це як зраду армії і військовослужбовців. Я прийняв рішення позбавити його (Короля) звання полковника і всіх звань офіцерського складу...", – сказав Полторак

Міністр повідомив, що передав документи військовому прокурору особисто з проханням розпочати кримінальне провадження за фактом незадовільного ставлення до своїх службових обов'язків і за фактом збитків, завданих складу.

Глава Міноборони також звільнив з військової служби старшого офіцера відділу забезпечення паливом і мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення тилу Збройних сил підполковника Вадима Ізварина "за службовою невідповідністю".

"Він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги і права перебувати на квартирному обліку. Він за день до відправки мною комісії був на базі, здійснював перевірку і не побачив недостачу 206 тонн палива. Тобто він був або в змові з керівництвом бази, або недбало виконував свої службові обов'язки", - підкреслив міністр.

Полторак також понизив на посаді начальника відділу збереження палива і паливно-мастильних матеріалів цього центру майора Олександра Даліо, "він буде переведений на роботу в іншу військчастину, на роботу, не пов'язану з матеріальними засобами".

"Начальника центру Управління забезпечення паливно-мастильними матеріалами тилу ЗСУ полковника Руслана Кубаля понизять на посаді. Цей полковник по вертикалі є вищою посадовою особою, яка відповідає за стан зберігання, якість та своєчасність забезпечення військчастин паливно-мастильними матеріалами", - поінформував глава оборонного відомства .

Раніше повідомлялося, що спеціальна комісія Міноборони виявила складах 46 об'єднаного центру забезпечення в Одесі велику недостачу палива: 200 тонн дизпалива та трьох тонн бензину.