Загрузка...
Загрузка...

В Україні затримують виплату пенсій: стали відомі причини


В "Укрпошті" пояснили, чому відбуваються затримки виплат пенсій по країні
Передает:ukr.segodnya.ua
У підприємстві поштового зв'язку "Укрпошта" підтвердили, що за станом на 24 липня існують технічні затримки з виплатою пенсій. Про це йдеться на сайті компанії.

Відзначається, що затримки виплат відбуваються через тимчасові технічні неполадки в Пенсійному фонді.

"Укрпошта" працює в штатному режимі. Виплата за період з 4 по 20 липень здійснюється в повному обсязі ", – йдеться в повідомленні.

Також в ПАТ обіцяють, що "Укрпошта" своєчасно повідомлятиме клієнтів про відновлення фінансування і зміни в графіку виплати пенсій за період з 18 по 25 липня.

"Запевняємо наших клієнтів," Укрпошта "робить все можливе для забезпечення швидкої виплати пенсій", – додали в підприємстві.

"Є певні затримки саме з надходженням грошей з Пенсійного фонду, саме з перерахуванням. Ми, як тільки отримуємо ці гроші, інформуємо клієнтів через листонош або у відділеннях і виплачуємо ці пенсії. У зв'язку з тим, що були такі затримки, мною прийнято рішення продовжити виплатний період на кілька днів. Він зазвичай закінчувався 25 числа цього місяця, ми його продовжимо до кінця місяця ", – прокоментував ситуацію в.о. гендиректора "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Затримка виплати пенсій обумовлена "касовими розривами надходження соціального внеску". Так офіційно пояснили ситуацію в Пенсійному фонді України, передає прес-служба відомства.

Уточнюють, що з початку липня на виплату пенсій направили 24,9 млрд. грн., гокрема, 1,7 млрд. грн. протягом 24 липня.

"Виплата пенсій в поточному місяці буде забезпечена фінансовим ресурсом в повному обсязі", – відзначили в пенсійному фонді.

Раніше повідомлялося, що національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" оцінює збитки від послуги доставки пенсій в 1 млрд грн щорічно.

Як відомо, в Україні з 1 липня прожитковий мінімум підвищився на 77 грн, до 1777 грн. Таке зростання передбачене державним бюджетом на 2018 рік. Зростання прожитмінімуму вплинуло і на розмір пенсій. Розмір мінімальної пенсії відповідає мінімальному прожитковому мінімуму для відповідної соціальної групи.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко нещодавно заявляв, що через підвищення прожиткового мінімуму пенсії зростуть приблизно для 1 млн українців.